Ускоро расписивање Конкурса за стипендирање студената студија другог и трећег степена у иностранству

На 88. седници Фонда за младе таленте Републике Србије одржаној 10. септембра 2019. године, којом је председавао председник Фонда за младе таленте Републике Србије, министар омладине и спорта Вања Удовичић, донета је Одлука о расписивању Конкурса за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2019/20. годину.

На конкурс ће, по његовом објављивању, моћи да се пријаве студенти студија другог и трећег степена који су завршили минимум једну годину основних академских студија на акредитованој високошколској установи у Републици Србији, а који студирају на неком од универзитета на територији Европске уније, Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) или на водећим светским универзитетима.

У претходним годинама Фонд за младе таленте је по овом конкурсу стипендирао више од 4300 студената. Конкурс ће бити расписан до краја септембра 2019. године.

Top