Удовичић угостио српске спортисте - освајаче медаља

Министар омладине и спорта Вања Удовичић угостио је данас у Палати Србија спортисте и делегације Веслачког савеза Србије и Параолимпијског комитета, који су остварили сјајне резултате на недавно завршеном Европском, односно Светском првенству.

Српски веслачки двојац без кормилара у саставу Милош Васић и Ненад Беђик, освојио је бронзану медаљу на Европском првенству у чешким Рачицама и уједно и десету медаљу за Србију на првенствима Европе у двојцу без кормилара. На екипном Првенству света у стоном тенису за особе са инвалидитетом, женска екипа Србије у саставу Борислава Перић-Ранковић, Нада Матић и Кристина Аранчић, освојила је златну медаљу, а параолимпијски стонотенисери Митар Паликућа, Дарко Бабић и Будимир Малешић, освојили су бронзану медаљу. 

Удовичић је истакао да је поносан на сјајне резултате наших спортиста и да наши веслачи и параолимпијци треба да буду мотивација и пример свим младим људима да се напорним и преданим радом и трудом може много постићи. Том приликом нагласио је да му је изузетно драго што је Европски параолимпијски комитет прогласио српску репрезентацију за најуспешнију.

„Желео бих овом приликом да захвалим министру Удовичићу на пријему, али и на великој подршци и сјајним условима које имамо захваљујући Министарству омладине и спорта. Настављамо даље, следећи велики циљ је медаља на Светском првенству у септембру“, рекао је наш веслач Милош Васић.

Борислава Перић-Ранковић такође је искористила прилику да се испред Параолимпијског комитета Србије захвали Министарству омладине и спорта и министру Удовичићу на пријему и великој подршци и том прликом уручила поклон министру са недавног завршеног такмичења.

Top