Удовичић у Канцеларији за младе Града Београда

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник Скупштине града Бeограда Никола Никодијевић, и директор Канцеларије за младе Недељко Радосављевић, одржали су данас заједнички састанак са локалним координаторима Канцеларија за младе београдских општина и представницима организација цивилног друштва, корисницима објекта Инкубатор „Гнездо“.

„Млади су наша садашњост и будућност, Министарство oмладине и спорта посвећује посебну пажњу и труди се да створи услове да млади живе боље, да желе да остану, раде и даље граде нашу земљу“, рекао је Удовичић.

Удовичић је истакао да од оснивања Министарство има сјајну сарадњу са Канцеларијом за младе Града Београда, која је прави пример добре организације рада, као и да је циљ да Канцеларија за младе има водећу улогу у развоју омладинске политике у Граду, и да се нада да ће имати интензивнију сарадњу и помоћи у раду координаторима канцеларија за младе у локалним градским општинама.

Од оснивања Министарство има одличну сарадњу са Канцеларијом за младе Града Београда, која је саставни део Градске управе Града Београда и бави се потребама младих у Београду који имају 15-30 година, а у складу са њиховим жељама и идејама. Задужена је и за креирање и спровођење омладинске политике на нивоу Града Београда, као и рада на информисању и пружању сваке врсте сервиса младима и удружењима Београда у складу са својим могућностима у свом оквиру рада. Број корисника услуга Канцеларије за младе у 2016. години износи 1.913 младих.

Top