Удовичић: Спортом против дроге и алкохолизма

„Један од основних задатака државе је да брине о здрављу нације, а управо је спорт главни савезник у борби против све веће наркоманије и алкохолизма међу младима“, рекао је министар Удовичић током данашње посете Обреновцу.

Министар омладине и спорта истакао је да је модел улагања у спорт који је осмишљен у Обреновцу прави пример како се „спортом можемо успешно борити против наркоманије и алкохолизма“.

Он је, након посете Првој обреновачкој основној школи и ФК „Раднички“ у којем деца тренирају о трошку општине поручио да без редовне фичичке активности од малих ногу не може бити ни у потпуности здраве нације. „Министарство и ја лично увек ћемо подржати идеје, пројекте и активности које нашу децу усмеравају на спорт“, казао је Удовичић.

Министар је позвао све општине у Србији да, попут Обреновца, улажу у спорт, јер то није трошак, већ инвестиција у здравље и бољу будућност наше деце.

„Овакав модел је за сваку похвалу и позивам и остале градове и општине да, у оквиру својих могућности, издвоје средства за школски и рекреативни спорт. У време кризе када родитељи често имају само за најосновније, Министарство, али општине би требало финансијски да помажу да се испуни једна од најважнијих ствари за здравље, а то је бављење спортом“, поручио је министар Вања Удовичић.

Руководство општине Обреновац осмислило је модел како да подстакну деца и омладина да се баве рекреативним и аматерским спортом. Свој деци и омладини омогућено је да бесплатно тренирају спорт по избору, а млађи основци два пута годишње, зими и лети, имају прилику и за рекреацију на српским планинама.

Top