Удовичић с помоћником хрватског министра за спорт: Унапређење регионалне сарадње у области спорта

Датум: 23.03.2015 | Категорија: Активности, Спорт,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас с Томиславом Пашквалином, помоћником министра за спорт у Влади Републике Хрватске. Саговорници су констатовали да је сарадња Србије и Хрватске у области спорта добра, али да свакако треба радити на њеном интензивирању у обостраном интересу. Хрватска страна је исказала посебно интересовање за искуства Србије и примере добре праксе у домену програмског финансирања спорта. 

„Србија је посвећена развоју и унапређењу спорта. То је област која је од заиста великог значаја за нашу земљу, јер поред свих користи које спорт има за здравље нације, он је и једна од најдрагоценијих платформи за међународну промоцију наше земље. Да бисмо спорт у Србији учинили што бољим, отворени смо за добре праксе из свих земаља, као и да своја искуства поделимо у циљу унапређења регионалне спортске сарадње“, поручио је Удовичић.

Удовичић и Пашквалин разменили су искуства о законској регулативи у области спорта, а на састанку је било речи и о даљем унапређењу сарадње у области спортске медицине, едукације у спорту, врхунског спорта и школског, универзитетског и рекреативног спорта.

        Назад

Архива вести