Удовичић отворио предавање „Основне антидопинг едукације“ у оквиру пројекта Антидопинг агенције РС „Вршњачка едукација“

Ученицима Спортске гиманзије предавање „Основне антидопинг едукације“ држали су млади едукатори - средњошколци средње медицинске школе „Надежда Петровић“ из Земуна, који су едуковани од стране Антидопинг агенције Републике Србије за ову врсту активности.

antdoping-edukacija2

„Ови млади едикатори преузимају одговорност као ваши вршњаци да вам пренесу знање и искуство како бисмо заједно били још бољи. Лако ћемо допрети до професионалних спортиста, лако ћемо указати на негативне појаве у професионалном спорту - тешко је објаснити шта је то негативно у рекреативном спорту. Управо због тога данашња едукација има за циљ да чујете и усвојите, не путем интернета и разних сајтова, већ од ваших вршњака, шта је то негативно, а шта позитивно и где ви можете да помогнете.“

Министар је посебно похвалио пројекат којим АДАС креће у акцију антидопинг борбе у школама и међу млађом популацијом која је најподложнија лошем утицају. Допинг средства, поред нарушавања етике спорта и фер плеја, у великом броју случајева имају и озбиљне штетне последице по здравље оних који их употребљавају.

Осим министра омладине и спорта догађају су присуствовали директора Антидопинг агенције Милица Вукашиновић-Весић, директор Спортске гимназије, професорка Снежана Рајачић, као и представник Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Top