Удовичић - Нови Сад град младих

Mинистар омладине и спорта Вања Удовичић отворио је вечерас 6. Сајму омладинског туризма "Youth Fair 2017" у Градској кући у Новом Саду.

"Издејствовали смо победу на међународном нивоу где смо победили много развијеније земље и Нови Сад може да се дичи да је у овом тренутно једина европска престоница која носи титуле и европске престонице младих и културе. То је доказ, да се заједничким деловањем и радом могу достићи резултати који су можда незамисливи и за друге развијеније престонице", рекао је Удовичић.

Према његовим речима, Нови Сад ће у наредних седам дана бити престоница младих, али и образовања, културе и спорта.

"Као и током протеклих 17 година кроз Егзит и шест година кроз Омладински сајам, Нови Сад ће и наредних дана бити престоница једног свеобухватног огледала Србије, Војводине и свих нас заједно", казао је Удовичић.

"Вечерас отварамо врата, кроз овај Сајам дајемо могућност да невладине организације и организације из региона могу да се упознају са нашим деловањима, али и да стекну пријатеље, познанства и остваре нераскидиву везу која се показала као стуб будућности када је реч о свима нама и када је реч о мобилазацији једне идеје, а то је мир, стабилност и толеранција", истакао је Удовичић.

Министар омладине и спорта је напоменуо да Нови Сад очекује 50.000 туриста у наредним данима, што сматра главним бенефитом за Србију у овом тренутку.

"Пре два месеца смо имали Европско такмичење у рвању у Новом Саду, а следеће године нас, поред културних манифестација, очекује и Европско првенство у каратеу, отварамо врата Новог Сада, радимо на децентрализацији и показујемо да нам је сваки град подједнако битан", истакао је Удовичић и додао да Нови Сад постаје европска престоница свих великих догађаја.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић подсетио је да је од Сајма омладинског туризма кренула идеја да Нови Сад буде Европска престоница младих.

"Управо са Сајма омладинског туризма смо кренули у ту победничку трку, успели и прошле године донели победу и омогућили да Нови Сад 2019. године буде Омладинска престоница Европе, а то смо успели сви заједно, у сарадњи са великим бројем организација, удружења, Еxит тимом, Центром за мир, културу и туризам уз велику подршку државе преко минстарства за спорт и омладину", рекао је Вучевић.

Градоначелник је истакао да је поносан што Нови Сад има овакав тим младих, јер то, како је навео, даје снагу да истрајемо и боримо се не само у овој сфери, већ и кад се суочавамо са проблемима из других области.

"Оно што је можда најлепше од свега везано за Омладински сајам туризма, јесте да су ове девојке и момци отворили врата једне приче која данас постаје аксиом политике на овим просторима, а то је политика сарадње у региону, повезивање земаља Западног Балкана у свим сферама", додао је Вучевић.

Top