Удовичић наставио низ билатералних састанака са званичницима из Европе и света на омладинском форуму у Њујорку

Другог дана 7. ECOSOC (Економско - социјални савет Уједињених нација) омладинског форума УН у Њујорку, министар омладине и спорта Вања Удовичић наставио је билатералнe састанке  на маргинама Форума.

Министар Удовичић се састао са Специјалном изасланицом генералног секретара УН за младе Јајатмаом Викраманајаке са којом је, између осталог, разговарано о статусу и положају младих у Србији, стварању услова за решавање проблема незапослености, као и пружању подршке и оснаживању учешћа младих представника Србије у различитим процесима и пројектима унутар система УН. Разговарано је и о подршци УН садашњим и будућим пројектима у Србији.

Током дана министар Удовичић је разговарао са Иваном Хромадом, директором сектора за младе у Министарству образовања, науке, истраживања и спорта Републике Словачке, о свим облицима сарадње у области омладинског сектора, интензивирању размене искустава и знања, као и о унапређењу односа између младих две земље.

Са Дарком Каевским, директором Агенције за младе и спорт Македоније, Удовичић је разговарао о могућностима будуће сарадње у области омладинске политике и спорта и пројектима ЕУ у којима би могли бити партнери,  као и o Регионалноj канцеларији за сарадњу младих.

Удовичић се састао са представником Организације УН за индустријски развој (UNIDO), Матеом Ландиjем  и разговарао о пројектима које UNIDO планира да реализује у Србији, такође састао се са председником и потпредседником Европског форума младих Луисом Алварадом Мартинезом и Дејаном Бојанићем, као и са представницима омладинских организација Србије о разговарао о Новом Саду - Европској престоници младих 2019. године.

Top