Удовичић на бесплатним лекарским прегледима и моторичким тестирањима за децу у Koсјерићу

Датум: 15.03.2017 | Категорија: Спорт,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и председник општине Косјерић Милијан Стојанић присуствовали су бесплатним лекарским прегледима и моторичким тестирањима за децу у спортској хали у Косјерићу.

„Данас овде имамо прилику да са Заводом за спорт и медицину спорта извршимо тестирања моторичких способности деце из Косјерића, као и здравствене прегледе. Жеља нам је да имамо потпуну импленентацију  Закона о спорту, где је Влада РС јасно стала иза тога да жели да спорт буде приступачнији свима“, истакао је министар Удовичић.

Министар Удовичић је говорио о новом Законом о спорту, који је ступио на снагу 16. фебруара 2016. године, којим је предвиђено да се лекарски прегледи за децу од 6 до 14 година, спортисте у клубовима и другим спортским организацијама који се укључују у организоване спортске активности, финасирају из Фонда здравственог осигурања, па родитељи и клубови више неће сносити трошкове редовних лекарских прегледа. Ова одредба ће у великој мери олакшати бављење спортом деци чијим је родитељима овај финасијски издатак представљао велики терет на кућни буџет, преглед је коштао од 800 - 12.000 динара, и ова мера је први и врло јасан сигнал колико је битно да спорт треба да буде бесплатан.

„Овај град има инфраструктуру, капацитете, дивну природу и из тог разлога желео бих  овом приликом да позовем све спортисте и клубове да управо овај град бирају  као своју дестинацију за припреме. Сигуран сам  да ће Косјерић успети да искористи свој потенцијал у спортско-рекреативном туризму“, поручио је Удовичић.

Назад