Удовичић на 6. ECOSOC омладинском форуму УН у Њујорку

Делегација Министарства омладине и спорта коју предводи министар Вања Удовичић учествује на 6. ECOSOC (Економско - социјални савет Уједињених нација) омладинском форуму УН у Њујорку, који траје од 30 – 31. јануара. Tема скупа је „Улога младих у искорењивању сиромаштва и промовисању просперитета у свету који се мења”, а осим представника Министарства омладине и спорта форуму ће присуствовати и представници младих организација из Републике Србије.

Учесници форума УН су министри задужени за младе држава чланица УН и други високи званичници држава чланица, представници омладинских организација, цивилног друштва, националних омладинских кровних савеза, приватног сектора, представници сталних мисија држава чланица, омладински делегати, представници регионалних и других мултилатералних организација, УН агенција, програма и фондова. На овогодишњем форуму присуствоваће око 700 представника из око 190 земаља чланица УН.

Током 6. ECOSOC омладинског форума УН у Њујорку министар Удовичић имаће и низ билатералних састанака са званичницима других земаља, и то са високим функционерима из Републике Азербејџан, Републике Турске, Руске Федерације, Краљевине Бахреин, Доминиканске Републике и другима.

Од 2012. године, годишњи ECOSOC Форум младих, постао је платформа за младе људе да допринесу политичкој дискусији у Уједињеним нацијама кроз изношење својих идеја, решења и иновација. Форум омогућава представницима водећих омладинских организација и мрежа, као и младима да воде дијалог са државама чланицама, како би заједничким снагама и промишљањима истражили начине и средства за промоцију развој младих и њиховог ангажовања.

 

.

Top