Удовичић и Маљковић у обиласку Омладинско спортског кампа Караташ

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и Божидар Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије обишли су данас младе спотристе у Омладинско спортском кампу Караташ.

У кампу тренутно борави око 200 перспективних младих спортиста и тренера из Одбојкашког савеза Србије, Рукометног савеза Србије, Џудо савеза Србије, Рвачког савеза Србије и Теквондо асоцијације Србије.

„Реконструкција Караташа један је од најзначајнијих инфраструктрурних пројеката Министарства омладине и спорта. Многи нам нису веровали, али ево ми истрајавамо у капиталним инвестицијама. Остварујемо циљ и овде окупљамо младе из целе земље. Испуњавамо најважнији задатак да се, пре свега младима, врати овакав објекат, од којег се много очекује. Караташ је већ скоро пет деценија позната дестинација специјализована за спортске припреме.  Кроз овакве кампове расту вредности спорта“, рекао је минитар Удовичић.

„Ја сам пријатно изненађен, желим да се захвалим министру Удовичићу на овом обиласку објекта за едукацију спортиста, који је изузетан. Управо ово и јесте политика државе, Министарства и Олимпијског комитета, радити на едукацији спортиста “, рекао је Божидар Маљевић, председник ОКС.

Министар је додао да је ово прави пример како се изградњом спортске инфраструктуре улаже у спортски туризам, али и да се на прави начин иде према циљу Министарства омладине и спорта што је децентрализација спорта како би спорт приближили свима. Намера нам је да унапређењем спортске инфраструктуре у Србији, повећавамо капацитете, обезбеђујемо много боље услове од других и тако постанемо лидер у региону за припреме спортиста.

Домаћин посете је био директор Завода за спорт и медицину спорта Горан Бојовић а посети Омладинско спотрском кампу присуствовали су и Предраг Перуничић, државни секретар, директорка Антидопинг агенције Милица Вукашиновић Весић, представник Спортског савеза Србије, председник Одбојкашког савеза Србије, Зоран Гајић, председник Теквондо асоцијације Србије, Дејан Бурчул, представници Рукометног савез Србије, Рвачког савеза Србије, Џудо савеза Србије, Спортско пењачког савеза Србије и заменик председника општине Кладово Драган Новаковић, као и чланови Општинског већа. 

Top