У Београду одржано Светско првенство у рвању

Светско првенство у рвању, другу годину заредом, одржано је у Београду, у периоду од 16. до 24. септембра. Ово је за рваче било уједно и прво квалификационо такмичење за Олимпијске игре Париз 2024. Рвачку репрезентацију Србије на Светском првенству чинило је укупно 20 такмичара, док се укупно на самом такмичењу борило 1.150 рвача из 99 земаља света у грчко-римском и слободном стилу, као и у женском рвању. 
Србија је на СП имала пет рвача у слободном, десеторицу бораца у грчко-римском стилу и пет такмичарки у женском рвању.

Српски репрезентативац Стеван Андрија Мићић освојио је титулу првака света у категорији до 57 килограма слободним стилом пошто је у финалу победио Јапанца Реија Хигучија са 6:4 и изборио квоту за учешће на Олимпијским играма у Паризу 2024, као и наш репрезентативац  Хетик Цаболов који је освојио бронзану медаљу на Светском првенству у Београду који је у борби за треће место у категорији до 74 килограма слободним стилом победио противника из Азербејџана Турана Бајрамова са 6:4.

Српски репрезентативац Али Арсалан је освојио бронзану медаљу у рвању грчко-римским стилом у категорији до 72 кг, као и Георги Тибилов који се окитио бронзом у рвању грчко-римским стилом у категорији до 63 кг.

Наш Мате Немеш је на Светском првенству у Београду у рвању грчко-римским стилом у категорији до 67 кг освојио бронзану медаљу и квоту за Олимпијске игре које нас очекују наредне године.

 

Top