Тина Крајишник и Никола Јокић најбољи у 2022, специјално признање мушкој 3×3 репрезентацији Србије!

Кошаркашки савез Србије седми пут је званично прогласио најбољег кошаркаша и кошаркашицу године. У свечаној атмосфери на традиционалном Божићном коктелу КСС у хотелу „Краун Плаза“ којо је присуствовао министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић и чланови кабинета - државни секретар Марко Кешељ, посебни саветник министра Дејан Бојовић и шеф кабинета Јован Кнежевић, пред бројним угледним званицама из света кошарке и спорта, додељене су награде најбољима у 2022.

Као и претходних година, спортски новинари реномираних и тиражних штампаних медија, специјализованих сајтова, портала и емисија, националних радио и телевизијских станица, њих 39, изабрало је најбољу српску кошаркашицу и кошаркаша у претходној календарској години, а то су Тина Крајишник и Никола Јокић! Тина због клупских обавеза у Русији Тина није била у могућности да прими награду, као ни Никола због обавеза свог клуба Денвер Нагетса у НБА лиги. У Тинино име награду је од председника КСС Предрага Даниловића преузо њен супруг Ђорђе, у име Николе награду је примио његов отац Бранислав. Добитник специјалне награде Кошаркашког савеза Србије поново је 3×3 репрезентација, која је још једном освојила титулу европског и светског првака. Признање је од председника КСС Предрага Даниловића примио тренер наше 3×3 репрезентације Данило Лукић.

Година 2023. је година великог јубилеја – 100 година кошарке у Србији и 75 година од оснивања Кошаркашког савеза, што ће бити обележено низом манифестација и план је да цела 2023. буде у знаку кошарке.

Top