Спортисти и спортски радници настављају да помажу

Сви спортски савези у Србији наставиће да буду активни учесници у акцијама којима се помаже становницима у поплављеним подручјима, све док се живот у погођеним местима не нормализује – закључак је састанка са заједничког састанка свих националних гранских спортских савеза који је данас одржан на иницијативу Министарства омладине и спорта. 

Државни секретар у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић обавестио је присутне да је Министарство формирало централни магацин у просторијама Републичког завода за спорт, у који се смештају све донације за угрожене у поплавама, које се, према упутствима Штаба за ванредне ситуације, прослеђују на места где је помоћ неопходна. 

„Ово је озбиљна и дугорочна кампања која ће трајати дужи временски период. Биће много посла и морамо наставити истим темпом и дати свој максимум. Ово радимо због наше земље и наших грађана. Задатак сваког од нас је да помаже и мотивише све које познаје да помогну“, истакао је Перуничић. 

На састанку коме је присуствовало више од 90 представника организација из свих спортова потврђено је да су спортисти и спортски радници уједињени у намери да се у кризним временима ставе на располагање свом народу и помогну на све начине који су у њиховој моћи.
Top