Председник Вучић примио мушку репрезентацију Србије у баскету 3×3

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас мушку репрезентацију Србије у баскету 3×3, која је освојила златну медаљу на Европском првенству у Јерусалиму и том приликом поручио да ће сваки од њих добити по 200.000 евра уколико освоје злато на Олимпијским играма у Паризу следећег лета.

„Поносан сам на ове момке, на господина Ждера, поносан и као председник Србије и као грађанин, зато што су ови људи навикли да доносе медаљу са сваког такмичења и углавном су те медаље златне. То је сада олимпијски спорт и чини ми се да можемо да се надамо и очекујемо злато из Париза. Ово је велика обевеза за све њих и хвала свима који раде са момцима. Срећни смо што их имамо, рекао сам им да ће добити по 200.000 евра, свако од њих, ако стигну до злата на Играма. На њима је да нас радом и љубављу према спорту и Србији још једном обрадују. Ја верујем да код њих нема кикса. Хвала и вашој породици што је истрпела све напоре. Србија вам жели много успеха и много сјајних медаља и Србија је поносна на вас“, поручио је председник.

У име репрезентације, капитен екипе Дејан Мајсторовић поклонио је председнику Вучићу лопту са потписима свих играча.

„Хвала председнику Вучићу што нас је угостио и што је одвојио време за нас. Част је и привилегија носити дрес Србије и учинићемо све да наставимо трофејни низ и на наредним великим такмичењима“, рекао је капитен Мајсторовић.

Пријему су присуствовали и министар спорта Зоран Гајић, државни секретар Марко Кешељ, председник КСС Предраг Даниловић, као и генерални секретар КСС Златко Болић.

Top