Потписан уговор о финансирању 28. Београдског маратона

Датум: 16.04.2015 | Категорија: Активности,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и председник Атлетског Савеза Србије Веселин Јевросимовић потписали су данас уговор о финансирању 28. Београдског маратона. Министарство је ове године издвојило 5.400.000 динара за организацију Маратона. који ће, како је најављено, оборити рекорд по броју учесника.

,,Скоро 5.000 тркача, међу којима ће бити учесника из целог света, говори о значају ове манифестације. Маратон је саставни део спортског живота Београда и наше земље. Брине ме податак да свако пето дете у Србији има прекомерну тежину. То је један од проблема са којима као министарство треба да се суочимо и да радимо на њему. Пружањем подршке оваквим манифестацијама, желимо да промовишемо спорт и рекреацију међу младима“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

 Министар се захвалио и Атлетском Савезу Србије на сарадњи и похвалио њихове досадашње резултате у области ширења спортске инфраструктуре, и броја деце која крећу да се баве атлетиком. Атлетски Савез Србије је, према речима министра, показао да итекако брине о будућности атлетике и рекреације.

 Говорећи о Београдском маратону, министар Удовичић рекао је да се нада да ће ова манифестација и у будућности на улицама Београда окупљати велики број учесника.

 ,,Тиме шаљемо поруку да је Србија земља спорта, и да спортским догађајима и манифестацијама придајемо велики значај. Зато позивам све грађане да са децом и пријатељима ове суботе изађу на улице, учествују у некој од трка“, поручио је министар Удовичић.

 Београдски маратон биће одржан у суботу 18. априла, у 10.00 часова.

Назад

Архива вести