„Подстицање запошљавања младих“, пројекат кроз који је 12.670 младих стекло вештине за бољу запошљивост и обавило стручну праксу, 1.352 се запослило, отворено 21 социјално предузеће и 9 хабова

Министарство омладине и спорта Републике Србије и Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ били су данас у Београду домаћини завршне конференције у оквиру пројекта „Подстицање запошљавања младих“.

„Наш циљ је да младим људима данас обезбедимо све механизме за стварање стабилних перспектива и сигурне будућности. Србија има младе људе који су  креативни, енергични, вредни и образовани и који су спремни да се суоче са свим изазовима. Ми смо ту да их управо оваквим пројектима подржимо и оснажимо да превазиђу те изазове. Када улажемо у младе, ми им пружамо моћ да самостално креирају своју будућност“, истакао је на конференцији министар Удовичић.

Сваке године Министарство омладине и спорта спроводи „Истраживање положаја и потреба младих“, како би благовремено и свеобухватно препознало све сегменте од значаја за младе и пружило им одрживе механизме и подршку да превазиђу све препрепреке и изазове.

Министарство омладине и спорта кроз финансирање пројеката локалних канцеларија за младе и организација цивилног друштва младих и за младе настоји да унапреди услове, односно, да створи услове за стицање нових знања, вештина, да информише и подстакне запошљавање и самозапошљавање младих.

Поред тога, само кроз овај пројекат 12.670 младих стекло је вештине за бољу запошљивост и обавило стручну праксу, 1.352 се запослило, отворено је 21 социјално предузеће и 9 хабова.

 

 

Top