ПОЧЕО ЧЕТВРТИ ЦИКЛУС ПРОГРАМА „AMCHAMPS – МЛАДИ ЛИДЕРИ ПРОМЕНА“

Четврти циклус едукативног програма „AmChamps - Млади лидери промена“ Америчке привредне коморе (AmCham), који треба да кроз пружање практичних знања и вештина неопходних за модерно пословање омогући перспективним студентима и младим менаџерима да постану лидери, отворен је свечано 25. јануара 2017. године.

Програм су отворили Извршна директорка AmCham-а Вера Николић Димић, помоћница министра омладине и спорта Снежана Клашња, државна секретарка у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Ана Ланговић Милићевић, регионални директор канцеларије Универзитета Шефилд др Николаос Димиатриадис, , поздравивши полазнике нове генерације програма.

Снежана Клашња је истакла значај сарадње држаних институција са привредним сектором и компанијама. „Министарство омладине и спорта, увек са задовољством подржава пројекте и програме чија су циљна група млади, поготово кроз које се континуирано едукују млади и унапређује њихов професионални развој. Министарство омладине и спорта већ три године има успешну сарадњу са Америчком привредном комором и учесвује у програму AmChamps - Млади лидери промена. Посебно је значајно да је до сада преко 20 стипендиста Фонда учествовало у наведеном програму а прошле године стипендисти Фонда су били полуфиналисти такмичења“, истакла је Клашња.

У AmChamps програму учествује 40 успешних, пажљиво одабраних студената који ће радити у пару са успешним младим менаџерима – менторима. Током програма, учесници ће уз подстицање креативног размишљања добити прилику да оснаже своје лидерске и организационе способности, унапреде вештине рада у тиму, као и да стекну знања о развоју пословне стратегије и предузетништва. Током церемоније отварања, одржан је и speed dating одабир менторских парова који ће кроз заједнички рад у новој генерацији „AmChamps“ имати прилику да се изборе за вредне награде.

И ове године, програм је подржало Министарство омладине и спорта, а свог представника у програму имаће и Фонд за младе таленте Републике Србије. Могућност учешћа овогодишњем едукативном програму имаће Милена Мијатовић, стипендисткиња Фонда за младе таленте са Економског факултета у Крагујевцу.

Top