Пoчела исплата стипендија Фонда за младе таленте за најбоље студенте у Србији

Министарство омладине и спорта почело је данас исплату стипендија стипендистима Фонда за младе таленте Републике Србије по Конкурсу за стипендирање до 850 најбољих студената завршних година основних академских студија и до 400 студената завршних година мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2016/17. годину. Предвиђено је да до 21. априла 2017. године буде исплаћено укупно 6 месечних рата стипендије за 1243 добитника стипендије, а свака месечна рата стипендије износи 30.000,00 динара по студенту.

По завршетку исплате првих шест рата стипендије, Фонд за младе таленте од маја почиње са исплатом рата сваког месеца за претходни (осим за јул и август који су ненаставни месеци). Стипендије ће се исплаћивати закључно са октобром, када ће бити исплаћена последња, септембарска рата.

Ове године Фонд за младе таленте је стипендирао 1243 студента на завршним годинама оснивних и мастер студија на факултетима и универзитетима у Србији, а број стипендиста је већи у односу на претходну годину када је стипендирано 1193 студената. Од оснивања до данас Фонд за младе таленте је стипендирао 9.738 студената на факултетима и универзитетима у Србији, а за те намене је издвојено близу 3 милијарде динара.

Top