Пет медаља српских теквондиста на Првенству света

Гвадалахара је протеклих недељу дана била епицентар и поприште борби најбољих теквондиста света. Сениорско првенство планете окупило је најбоље такмичаре међу којима се за медаље борило пет репрезентативки и пет репрезентативаца Србије.

Већ првог дана учешћа представника Србије на шампионату у Мексику нашој земљи је стигла сјајна вест, злато је освојио Мехди Ходабахши, сребро Алексадра Перишић. Уследила је бронза Стефана Такова у категорији до 74 кг након што је у полуфиналној борби Шпанац Даниел Кесада Бареро однео победу резултатом 2:1. Бронзу је освојила и Тијана Богдановић у категорији до 53 кг након што је у полуфиналу од ње била боља Американка Макајла Гринвуд резултатом 2:1. Ново злато Србији донела је Надица Божанић у категорији до 73 кг. Надица је у финалу савладала Корејанку Дабин Ли резултатом 2:0, и освојила победничко постоље!

Честитке нашим сјајним теквондистима упутио је министар спорта Републике Србије Зоран Гајић.

“Драги српски теквондисти, селекторе, чланови стручног штаба, У име Министарства спорта Републике Србије и у своје лично име, честитам вам фантастичну недељу на Светском шампионату у Мексику у којој сте Србији исковали пет одличја: Надица Божанић (злато), Мехди Ходабахши (злато), Алексадра Перишић (сребро), Тијана Богдановић и Стефан Таков (бронзе). Српски теквондисти традиционално највећа светска и европска такмичења завршавају окићени медаљама и уживају велики углед, због којег сви осећамо велико задовољство. Желим вам пуно среће на свим наредним такмичењима и изражавам дубоку наду да ћете наставити овим путем, остати у самом светском врху и наставити да нас чините срећним и поносним”.

Top