Перуничић на „Балканском скоку пријатељства“

Државни секретар за спорт у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић присуствовао је отварању манифестације „Балкански скок пријатељства“ на спортском аеродрому Лисичји јарак.

Перуничић се захвалио у име Министарства омладине и спорта што му је указана част да присуствује овом важном догађају, који се традиционално одржава већ 23 године и окупља падобранце из великог броја држава. 

„Ова манифестација мора се неговати и чувати као и до сада. Падобранци су учинили много за нашу земљу и зато са поносом могу да кажем да су они наш узор и чувари правих вредности које преносе младим генерацијама“, рекао је Перуничић.

Овогодишња манифестација окупила је 130 падобранаца из четрнаест земаља: Србије, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније, Француске, Шпаније, Немачке, Русије, Израела, Грчке, Мађарске и Бугарске.

Организатори манифестације су: Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ и Ваздухопловни савез Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта, Мининстарства одбране, Министарства унутрашњих послова и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Падобранског клуба „Феникс“ и „Сребрни Змај“.

„Балкански скок пријатељства“ се одржава у Лисичјем Јарку од 1994. године и настала је сарадњом грчке уније резервних падобранаца и тадашње 63. падобранске бригаде.

 

Top