Одржане билатералне консултације Србије и Сомалије у области спорта

Министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић угостио је у Палати Србија министра спорта Савезне Републике Сомалије Мухамеда Мохамеда Баруа и чланове његове делегације. Билатералном састанку присуствовали су и државни секретар Марко Кешељ и помоћник министра за међународну сарадњу Урош Прибићевић.

Током разговора министар спорта Сомалије исказао је велико интересовање и жељу за развојем спортског сектора у његовој земљи и изразио захвалност Србији на подршци коју ће добити на путу развоја овог виталног сектора. Србија је земља богате историје спорта, чије искуство и знање су непроцењиви и што је јако важно спремна је да то подели са земљама којима је то неопходно на путу просперитета и градње боље будућности и квалитета живота.

Сомалија улази у нову фазу кроз постављања свеобухватне стратегије која се бави развојем спортских савеза у разним играма и оспособљавањем генерације спортиста да се такмичи на разним турнирима. Министар спорта Гајић истакао је да ће наша земља пружити логистику пријатељима из Сомалије кроз адекватно знање, стручност и искуства како би им се омогућило да организују и управљају спортским догађајима, да развију основне вештине и вештине за будућност, као и да развије и локализује знања у складу са најбољом међународном праксом, чиме се развијају способности талентованих и креативних спортиста и спортских радника Савезне Републике Сомалије.

Top