Oдржана конференција "Дивац омладински фондови"

Датум: 22.04.2015 | Категорија: Омладина,

Помоћник министра Снежана Клашња отворила је данас, 21. априла, конференцију „Дивац омладински фондови“, која је одржана у Импакт Хубу у Београду.

“Овакви пројекти дају поверење младим људима, али је посебно значајно пружити могућност да се активирају млади из руралних средина, и они који су до сада били само пасивни посматрачи, јер ако данас не уложимо у младе немамо ни њихову садашњост ни њихову будућност”, нагласила је помоћник министра Снежана Клашња. Конференција је одрзана у оквиру новог двогодишњег пројекта Дивац омладински фондови који Фондација реализује уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) и у партнерству са 9 општина, Самосталном конференцијом градова и општине и Српском асоцијацијом менаџера (САМ). Циљ пројекта је, као и претходне године, укључивање младих у процесе доношења одлука и доделу грантова формалним и неформалним групама младих на територији својих општина, као јачање омладинских организација, едукација младих о сарадњи са локалним бизнисима и прикупљању средстава и едукација младих о програмском буџетирању и сарадња младих и општина у креирању програмских буџета.

Учесницима конференције, поред помоћника министра Снежане Клашње, су се обратили и: Питер Виблер (Петер Wеиблер) – Шеф мисије Америчке агенције за међународни развој у Србији (УСАИД), Ана Дивац - Председница УО Фондације Ана и Владе Дивац, Јелена Ракић - координаторка пројекта Фондација Ана и Владе Дивац, Дина Лазаревић - чланица Дивац омладиснког фонда Лазаревац.

Назад

Архива вести