Новак Ђоковић освојио завршни Мастерс у Торину

Српски и светски тениски ас, један од најбољих играча у историји овог спорта Новак Ђоковић на најлепши могући начин завршава сезону 2022, освајањем завршног Мастерс турнира који окупља осам најбољих играча планете у текућој години.

Ђоковић је до трона на завршном Мастерсу у Торину стигао без изгубљеног меча, у самом финалу савладао је Норвежанина Каспера Руда 7:5, 6:3.

Министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић упутио је честитке српском шампиону Новаку Ђоковићу.

"Твоје победе су и више од победе, ти си шампион који непрестано ствара историју и помера границе. Истрајао си у тешким околностима, снагом и одлучношћу си се суочио са сваким изазовом. Поносни смо што представљаш Србију и српски спорт широм меридијана на начин само теби јединствен, што непрестано настављаш да инспиришеш, радујеш, будиш снагу и мотивацију свима нама и једва чекамо да видимо шта будућност носи за тебе и нама од тебе који си вечни понос свих нас. Све честитке Новаку Ђоковићу на освајању завршног Мастерс турнира у 2022. у Торину који је укупно његов шести завршни Мастерс трофеј у каријери. Овом победом још једном је потврдио свој статус светског аса! Браво!"

Top