Министарство омладине и спорта “Едукацијом до посла” помаже запошљавање 40 програмера

Презентацијом пројекта “Едукацијом до посла” и тестирањем скоро 200 пријављених кандидата, започет је програм који ће довести до шансе да 40 младих програмера дођу до запослења у команији Леви 9.

Свечаном догађају је присуствовала и Снежана Клашња, помоћник министра за омладину у Министарству омладине и спорта, која је упознала присутне са напорима Министарства да се реши незапосленост, као водећи проблем младих у Србији.

Она је подсетила да се пројекат “Едукацијом до посла” у Зрењанину реализује са компанијама НИС и Леви 9, са циљем да се младима, након бесплатних обука за занимања која су потребна овим компанијама, повећају шансе да се запосле.

“У Министарству омладине и спорта сматрамо да овакви пројекти нуде нека од решења за повећавање запошљивости младих. Тако се обуке користе као инвестиција, а не као трошак” закључила је Клашња.

По Конкурсу за подршку јединицама локалне самоуправе за спровођење омладинске политике на локалном нивоу Граду Зрењанину је одобрен пројекат под називом „Едукацијом до посла“, који ће спровести у сарадњи са компанијама НИС АД и Леви 9, као будућим послодавцима, и Високом техничком школом струковних студија, Техничким факултетом "Михајло Пупин" и Техничком школом.

Top