Министар Удовичић званично отворио Сајам спорта - Остварење ваших снова је наш сан!

Министар омладине и спорта Вања Удовичић званично је отворио 11. Међународни сајам спорта, који под покровитељством Министарства омладине и спорта, традиционално организује Спортски савез Србије. Овогодишњи Сајам спорта под слоганом ”Снови победника” одржава се на спортским теренима Аде Циганлије и биће отворен за све посетиоце до недеље, 25. септембра.

И ове године на Сајму спорта окупили су се многобројни спортисти, спортски радници и љубитељи спорта са истим циљем, да поред промоције спортских вредности и резултата, кроз игру и едукацију мотивишу све, а пре свега најмлађе, којих је било у великом броју, да се баве спортом и постану део најуспешније спортске породице.

„Добро дошли на место окупљања малих и великих шампиона, на коме смо у протеклој деценији сви заједно славили успехе наших врхунских спортиста, али се и радовали првим корацима наших будућих шампиона. Српски спорт бележи историјске успехе, а наши спортисти обарају рекорде на спортским теренима и борилиштима широм Европе и света. У периоду који је иза нас, са поносом можемо рећи да смо још једном доказали да смо спортска нација, да је Србија земља спорта и великих шампиона. Нисмо одустали и нисмо се предали ни када је било тешко и када нам се чинило да је немогуће, доказали смо да за нас то не постоји, да је апсолутно све могуће и да можемо све, заједно као тим у коме једни другима пружамо безусловну подршку, увек и за све. Резултат тог тимског рада је видљив - наши спортисти су оборили све рекорде и скоро на сваком такмичењу остварили успех за памћење. У прилог томе говори чињеница да у протеклих 10 година имамо чак 125% медаља више у олимпијским и параолимпијским дисциплинама него што је то био случај у претходној деценији. Само у последњих месец дана, наши спортисти су на европским и светским такмичењима донели Србији чак осам нових медаља. Јако је важно славити прошле успехе и све што смо заједно, као тим, постигли - то је темељ за будућа времена и чврст ослонац на коме се граде нови успеси и достигнућа. Али, у тој прошлости не треба живети, ма колико она славна била. Наш поглед је одлучно уперен ка будућности и успесима који тек предстоје. То је наша мотивација и подстрек да сваким даном будемо све бољи. Желим вам да будете све бољи, да напредујете свакога дана и да још много пута донесете осмехе, славље и понос целој нашој Србији. Нема заустављања, настављамо да померамо границе и да заједно као тим обарамо нове рекорде на свим пољима. Наставићемо да вас пратимо и будемо вам ослонац на путу ка остварењу свих ваших снова, јер остварење ваших снова је наш сан!” - рекао је у свом обраћању министар Удовичић.Током овогодишњег Сајма спорта, посетиоци ће бити у прилици да се опробају у бројним спортовима и друже се са нашим спортистима.

“Поучени лепим искуством организације Сајма спорта на Ади Циганлији од прошле године, на исти корак смо се одлучили и овога пута, на тај начин обогатили смо сајамску понуду, омогућили представљање више спортских дисциплина, омогућили организацију већег броја спортских такмичења, јер верујемо да ћемо на тај начин приближити спорт посетиоцима сајма и омогућити им да сањају снове победника.
Желим да изразим велику захвалност Председнику Републике Србије господину Александру Вучићу на немерљивој подршци коју пружа развоју и популаризацији система спорта Републике Србије. Велико хвала и Министарству омладине и спорта на челу са министром Вањом Удовичићем, на свим напорима које улажу у развој система спорта у Републици Србији. Хвала и на већ традиционално одличној сарадњи и подршци у реализацији свих пројеката Спортског савеза Србије. Желим свим спортистима да се захвалим што сваки пут на великим међународним такмичењима достојанствено представљају Републику Србију и обрадују нас врхунским резултатима, што су инспирација и идоли свим малишанима и младим људима, што их мотивишу да сањају снове победника. Трудићемо се такође да наставимо одличну сарадњу и са, Олимпијским комитетом Србије и Параолимпијским комитетом Србије. Деци желим да се током три дана сајма упознате са што више спортова и да се укључите у систем спорта Републике Србије”, поручио је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

Присутнима се обратио и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић.

Top