Министар Удовичић у посети Лесковацу и Врању

 

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и градоначелник  Лесковца Горан Цветановић обишли су данас Омладински клуб у Лесковцу, који је недавно реновиран заједничким средствима.

Обиласку Омладинског клуба присуствовао је и Александар Стојановић, координатор Канцеларије за младе, која је од Министарства омладине и спорта добила средства за пројекат адаптацијe и опремањa Омладинског клуба, као и организовање радионица у износу од 800.000 динара, док је град  Лесковац  за то издвојио 600.000 динара.

Током обиласка министар Удовичић је разговарао са волонтерима и младим спортистима о програмима и садржајима Омладинског клуба, где се одржавају радионице страних језика, сликања и свирања на музичким инструментима. Омладинки клуб је место на ком се окупљају млади, где се осмишљавају нове идеје и реализују пројекти Канцеларије за младе, а ради се и на умрежавању младих привредника ради размене искустава и успостављању сарадње, као и помоћи и подршке младима, кроз обуке и усавршавања као вид подстицања самозапошљавања.

„Млади су наша садашњост и будућност, зато је стратешки циљ Министарства омладине и спорта унапређење запошљивости и услова за запошљавање младих, такође подстичемо и њихово професионално и академско усавршавање“, рекао је Удовичић.

Такође, министарство је у Лесковцу финансирало 36 пројеката удружења у вредности од скоро 49 милиона динара.

Након тога, министар Удовичић посетио је и Врање са градоначелником Слободаном Миленковићем,  где је обишао спортске терене и присуствовао јавном спортском часу на теренима Медицинске и Хемијско-технолошке школе.

На јавном спортском часу учествовало је око 400 ученика и младих спортиста Врања, који су се на три терена надметали у кошарци, фудбалу, одбојци…

„Школски спорт посматрамо као начин васпитања, начин живота, не само као базу за професионални спорт, већ и као базу за рекреативни спорт и здрав начин живота“, рекао је министар Удовичић.

Министар је том приликом нагласио да смо сведоци нездравих навика деце и младих и да се из тог разлога морамо окренути њима и изборити се да остану на добром путу, али и да  препознају праве вредности, а то су између осталог, спорт и физичка активност.

Top