Министар Удовичић у Новом Саду и Зрењанину

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас Нови Сад и са градоначелником Милошем Вучевићем учествовао у акцији пролећног озелењавања простора Омладинског клуба ОПЕНС. Овом акцијом волонтери и чланови пројектног тима иницијативе ОПЕНС 2019 обележили су почетак пролећа, али и наставили да раде на унапређењу како животне средине, тако и простора намењеног свим младима Новог Сада.

„Министарство омладине и спорта подржало је кандидатуру Новог Сада, који је у новембру 2016. године у Варни понео титулу Европска престоница младих 2019. Ова титула је веома важно признање јер потврђује спремност града и младих да заједнички унапређују живот младих и раде на томе да примере добре праксе и иницијативе пренесу на европски ниво“, нагласио је министар Удовичић.

У промовисању Новог Сада као Европске престонице младих 2019, на светском нивоу, допринело је и учешће делегације Министарства омладине и спорта која је учествовала на овогодишњем 6. ECOSOC (Економско - социјални савет Уједињених нација) омладинском форуму УН у Њујорку, у јануару 2017. године, где су и представници ОПЕНС-а били у саставу делегације.

Након дружења са младима, министар и градоначелник посетили су Универзитетски џудо и самбо клуб „Славија“ који има традицију дугу 58 година, а чија је женска екипа освојила друго место на екипном првенству Европе. Овим резултатом џудисткиње су се пласирале у Голден лигу Европе, где право учешћа има само осам најбољих екипа из Европе.

Током посете Зрењанину, у месту Ечка, министар Удовичић је са градоначелником Чедомиром Јањићем присуствовао свечаности отварања школске спортске сале  у ОШ „Др Алекасндар Сабовљев”.

Даљу посету, министар и градоначелник, наставили су обиласком хала спортова „Кристална дворана“ и „Медисон”, за које се планира повезивање „топлом везом“, чиме ће се добити мултифункицонални спортски простор.

На крају посете обишли су и стадион Спортског друштва „Русанда” у Меленцима.

 

Top