Министар Удовичић у Мионици

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас Мионицу и са председником општине Бобаном Јанковићем  присуствоваo заједничком тренингу 60 младих спортиста из локалних кошаркашких, одбојкашких и карате клубова. 

Након дружења са младим спортистима министар и председник општине обишли су спортску халу за чији је завршетак у овој години Министарство омладине и спорта определило 44 милиона динара, а локална самоуправа око 40 милиона динара.

„У наредних 10 дана почињемо овај капитални пројекат за Мионицу и са речи прелазимо на дела. Нешто што пропада 25 година постаће најсавременија спортска хала за годину дана. Реконструцијом ове хале, сређивањем спортских терена и школског простора, Мионица и цео колубарски округ добиће спортски цетар за све спортисте и рекреативце, али и могућност одржавања великих такмичења. Желимо да Мионица постане још један леп центар за спорт, да рукомет у њој добије свој Национални тренинг центар, али и да створимо услове за све друге спортове и да овде окупљамо младе спортисте из целе земље и региона“, нагласио је министар Удовичић.

Оваквим улагањима широм Србије и децентрализацијом спорта, желимо да у свим градовима и општинама у Србији створимо услове да спорт буде начин живота за све, од најмлађих до људи у трећем добу, јер предуслов здравог живота јесте физичка активност, а предудлов врхунских спортских успеха наше земље је Србија у којој се свуда живи спорт.

 

 

Top