Министар Удовичић са председником Владе Сао Томе и Принсипе - Спремност и отвореност за сарадњу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се са председником  Владе Демократске Републике Сао Томе и Принсипе Жоржом Бом Жезусом који  предводи делегацију ове државе која је у посети нашој земљи поводом обележавања 45. годишњице успостављања дипломатских односа наших двеју земаља.

Министар Удовичић разговарао је са премијером Жезусом о различитим видовима сарадње у областима омладине и спорта, који могу додатно оснажити пријатељске билатералне односе двеју земаља. Током састанка министар Удовичић и премијер Жезус изразили су обострану спремност да у будућности ојачају сарадњу кроз размену знања и искустава спортиста и спортских стручњака, развијање спортског туризма и могућности сарадње у омладинском сектору.

Премијер Жезус је изразио захвалност министру Удовичићу који је упутио позив спортистима из његове земље да се за највећа такмичења припремају у Србији, а младе да посете нашу земљу и да се повежу са својим вршњацима из Србије.

Министар Удовичић и председник Владе Сао Томе и Принсипе Жорж Бом Жезус изразили су уверење да ће две земље, које везује вишедеценијско пријатељство, бити у прилици да интезивирају сарадњу кроз формализацију односа у областима омладине и спорта.

 

Top