Министар Удовичић са председницима европског и светског стоног тениса - Градимо још јаче поверење међународних спортских организација у Србију

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се председницом Светске стонотениске федерације Петром Сорлинг и председником Европске стонотениске уније Педром Мигелом Моуром који су у посети Београду поводом одржавања Европског првенства за младе у стоном тенису.

„Посета председнице Светске стонотениске федерације и председника Европске стонотениске уније нашој земљи доказ је препознавања Србије као одговорног домаћина великих такмичења, али и наше одлучности за наставак улагања у даљи развој овог спорта. Организација међународних спортских такмичења, посебно за млађе категорије, свакако доприноси промоцији спорта, у овом случају стоног тениса, а Европско првенство у стоном тенису за младе је и права прилика да се Србија још једном покаже као одличан домаћин. Наравно, непроцењива је подршка међународних спортских организација које су нам још једном указале поверење и препознале наш труд, напредак и спремност да организујемо још једно у низу великих спортских такмичења у Србији. Влада Републике Србије системски улаже и подржава развој и популаризацију свих спортова, те је ово такмичење свакако још један начин да анимирамо што већи број деце да се баве спортом, конкретно стоним тенисом”, изјавио је министар Удовичић.

Европско првенство за младе у стоном тенису окупило је у Београду 540 такмичара из 44 земље. Србију представља 20 најбољих младих стонотенисара који представљају будућност српског стоног тениса.

 

Top