Министар Удовичић са грађанима на бесплатним спортско-рекреативним активностима и јавном часу са ђацима

Министар омладине и спорта Вања Удовичић са својим тимом, присуствовао је данас у Заводу за спорт и медицину спорта, активностима које се спроводе у склопу акција које je за своје грађане обезбедила Градска општина Чукарица у сарадњи са Заводом за спорт и медицину спорта Републике Србије.  Догађају су присуствовали државни секретари Предраг Перуничић и Дарко Станић и председник Спортског савеза Србије  Давор Штефанек.

Програми који се спроводе су бесплатни здравствени прегледи и спортско-рекреативне активности, „Фитнес“ за децу од 7 до 10 година, „Фит-мама“ и пливање за старије особе.

Након разговора са грађанима и председником Градске општине Вождовац Александаром Савићем, министар Удовичић и председник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић, уручили су 30 бицикала Градској општини Чукарица, које ће они поделити најбољим ученицима у школама на територији своје општине.

Донацију бицикала општинама, у акцији која се спроводи, обезбедио је Бициклистички савез Србије у сарадњи са Министарством омладине и спорта, у циљу промоције рекреативног бављења спортом, промоције здравих стилова живота, бициклистичког спорта и цикло туризма.

У наставку својих активности, министар Удовичић је присуствовао и јавном часу у фискултурној сали у ОШ „Јанко Веселиновић“, општина Вождовац, где је са председником Савеза за школски спорт, Жељком Танасковићем уручио донацију комплета опреме (комплет голова са мрежама, кошеви, табле, мрежа за одбојку,  40 лопти за четири спорта) за школску фискултурну салу.

Top