Министар Удовичић на министарском састанку у Сеулу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, учествово је на састанку министара задужених за спорт, који је одржан у Сеулу 12. фебруара, током 23. Зимских олимпијских игара. Домаћин скупа био је министар културе, спорта и туризма Републике Кореје, До Јонг Хван, а тема састанка била је развој спортских вредности у друштву и примена антидопинг мера.

Састанку су присуствали министари спорта из европских и азијских земаља, а почасни гост био је председник Светске асоцијације за борбу против допинга, Крејг Риди. Међу учесницима били су министри Словеније, Бугарске, Грчке, Румуније, Словачке, Француске и други.

Том приликом министар Удовичић је у обраћању истакао резултате српског спорта, оквире сарадње  државе и спортских субјеката у свим сегментима спорта, активности и мере које се предузимају како би се смањио број свих негативних појава у спорту и значај који спорт има за Србију.

На маргинама састанка, министар Удовичић имао је и низ билатералних сусрета са званичницима других земаља, Монголије, Турске, Линхетенштајна, Кореје и Казахстана са којима је разменио искуства о организацији великих међународних такмичења, функционисању спорта, спортском туризму, промоцији спорта као друштвене вредности и разговарао о могућностима будуће сарадње. Такође, са председником Светске асоцијације за борбу против допинга, Крејг Ридом министар Удовичић разменио је искуства из досадашњег рада Антидопинг агенције Србије и предлога свих будућих, првенствено превентивних мера, којима би се искоренио допинг као негативна појава у спорту.

Top