Министар Удовичић доделио стипендије у Новом Саду

 

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић доделили су данас на Петроварадинској тврђави у Новом Саду уговоре стипендистима Фонда за младе таленте Републике Србије са Универзитета у Новом Саду.

„Привилегија је данас бити у друштву најбољих међу најбољим студентима Универзитета у Новим Саду. Овим стипендијама желимо да мотивишемо младе људе да улажу у себе, вредно раде и убудуће и да покажемо да препознајемо њихову важност и значај, како за данашњицу, тако и за будућност коју ће управо они креирати“, рекао је министар Удовичић.

Најбољим студентима са Универзитета у Новом Саду дoдељена je 321 стипендија.

„Повећали смо број стипендиста на основним студијама са 1000 на 1250, а износ стипендија са 25.000 динара на 30.000 динара, јер циљ јесте да обухватимо што већи број наших студенета и помогнемо свакоме од њих на путу ка њиховим идеалим, јер управо они су покретача снага и најјача енергија наше земље“, истакао је министар Удовичић.

Поред тога, а с циљем да након студија наши млади брже и лакше дођу до посла, од 2014. године до данас Министарство омладине и спорта је потписало више од 20 споразума о сарадњи са компанијама и институцијама у земљи, међу којима је и Привредна комора Србије. Такође, више од 950 стипендиста учестововало је у програмима обука и радионицама које је Фонд организовао. Та сарадња са омогућава стипендистима да стекну радно искуство и могућност практичног усавршавања у најбољим компанијама, а компаније имају директан приступ најстручнијем младом кадру.

Top