Министар спорта Зоран Гајић у посети ДИФ-у

Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду прославио је 84. рођендан и уједно организовао 21. Међународну Научну Конференцију под називом: „Међународна конференција науке о спорту, физичком васпитању и здрављу“. Отварању научног скупа у Амфитеатру ДИФ-а присуствовао је и министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић и том приликом поздравио све присутне речима:

“Посебно ми је задовољство што могу у име Министарства спорта Републике Србије да поздравим овај скуп научних и друштвених радника за који сви вјерујемо да ће резултати његовог рада бити значајан прилог и подстицај за даље истраживање и научну обраду у области спорта, физичког васпитања и здравља. Ова међународна коференција окупила је људе од струке и науке, добар број са домаћим и међународним референцама првака у својој професионалној области, што је снажан гаранцијски и конкурентни изазов. Ово је прилика да пред овако бројним аудиторијумом мислећих и одговорних глава проверимо и своје ставове и своја размишљања и да о озбиљној теми проговоримо озбиљно. Имам пријатну дужност да изразим велику захвалност свим ауторима реферата међу којима су и експерти из иностранства.

Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду, научно-образовна институција, која у континуитету, од 1946. године, образује високошколске кадрове за физичко васпитање у школама, спорт и рекреацију и на коју смо сви поносни, данас прославља 84. рођендан јер корени Факултета сежу од 1938. године када је формирана прва једногодишња школа за образовање кадрова из наше струке, односно до 1939. године када је почела са радом Школа за телесно васпитање у рангу више школе. Током свих ових година Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду непрестано се развијао, активно учествовао у стварању кадрова који чине темељ нашег физичког образовања, увек постављао све стручне и организационе потенцијале у службу спорта.

Поносни смо на рад Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду, на  загалање, иновативност, константност свих људи који су пронели славу ове институције која је симбол спортског образовања у Србији. Срећан рођендан једној од најдуговечнијих, најугледнијих и најутицајнијих спортских научно-образовних институција у овом делу Европе уз много лепих жеља у даљем раду и постојању. Желим вам да пут шампиона који трасирате више од осам деценија наставите и у духу добре традиције останете верни стандардима које сте поставили” – рекао је министар Гајић који је и сам био студент ове институције где је стекао звање професора.

Top