Министар Гајић угостио Њ.Е. амбасадора Републике Италије у Србији

Министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић и Њ.Е. амбасадор Републике Италије Лука Гори састали су се у Палати Србије где су размотрили развој сарадње у области спорта и изгледе за јачање спортских веза. Обе стране су поздравиле вредне интеракције Србије и Италије у области спорта. 

Министар Гајић је рекао да је одржавањем важних, великих и планетарних спортских догађаја Србија показала да је предузела значајне кораке у складу са развојем и да се сада сматра силом у свету, истакавши да српски спортисти као и италијански увек дају све од себе да се врате у земљу са најбољим резултатима. У веома конструктивном дијалогу обе стране су се сагласиле у томе да постоји спремност размене информација, искуства и сарадње у области шампионског спорта.  Србија и Италија, две пријатељске земље, посебно у области спорта, познате су и признате у свету и кроз врхунске спортске асове из свих области спорта, од фудбала до тениса, присутни су на свим важним међународним догађајима, где дају свој максимум како би остварили резултат којим ће добити почаст и слушати химну своје земље на важним спортским теренима. Разматране су и могућности заједничког развоја спорта у складу са климатским и географским капацитетом обе земље везано за одржавање догађаја и заједничких кампова.

“Спорт је симбол мира између различитих народа. Спорт повезује људе, нације, ствара позитивну енергију и тренутке који се памте цео живот” – рекао је овом приликом министар спорта Републике Србије Зоран Гајић.

Званичну делегацију састанка поред министра Гајића и Њ.Е. амбасадора Горија чинили су и државни секретар у Министарству спорта Републике Србије Марко Кешељ, помоћник министра Урош Прибићевић, шеф кабинета Јован Кнежевић и први секретар Амбасаде Италије Фабијана Урбани.

Top