Фонд за младе таленте доделио 1407 награда ученицима средњих школа

Министарство омладине и спорта обавештава да је Фонд за младе таленте на 74. седници којом је председавао Вања Удовичић, министар омладине и спорта и председник Фонда, усвојио Листу добитника награде по Конкурсу за доделу награда ученицима средњих школа за постигнуте успехе на признатим такмичењима у земљи и иностранству у току календарске 2016. године.

На конкурс се пријавило укупно 1596 ученика средњих школа, а 1407 кандидата ће добити награду Фонда за успех постигнут на домаћим или међународним такмичењима, док 189 кандидата није испунило услове конкурса.

На седници је такође донета Одлука о усвајању висине износа новчаних награда по наведеном Конкурсу по којој ће ученици добити награде у износу до 200.000 динара, у зависности од ранга, односно нивоа такмичења.

Овде можете преузети Листу добитника награда и Обавештење о утврђеним износима награда у односу на ниво/ранг такмичења и освојено место по наведеном конкурсу.

Од када је Фонд за младе таленте у надлежности Министарства омладине и спорта награђено је више од 9500 средњошколаца који су своје резултате постигли на домаћим и међународним такмичењима, а ове године је награђен највећи број ученика од оснивања Фонда за младе таленте.

Свим добитницима награде Фонда за младе таленте честитамо и желимо успех у даљем школовању и академском усавршавању.

Top