Европско првенство за јуниоре и млађе сениоре данас свечано отворено на Ади Циганлији

Предраг Перуничић, државни секретар Министарства омладине и спорта, присуствовао је данас на отварању Европског првенства за јуниоре и млађе сениоре у кајаку и кануу спринт, које се одражава од 22. до 25. јуна на Ади Циганлији.

 

 „Београд је опет центар кајакашког света. Ово је друго међународно такмичење које се у одржава у последње две недеље. Србија је већ препознатљива у спортском свету као одличан организатор и домаћин међународних такмичења. Надам се да ће наши гости понети најлепше утиске из нашег града“, рекао је Перуничић.

На овом првенству учествоваће 1.000 такмичара из 38 земаља који ће извеслати укупно 213 трка, од којих чак 46 финалних, у дисциплинама  1000, 500 и 200 метара.

Министарство омладине и спорта је подржало ово такмичење са 13 милиона динара, а трибине регатног центра на Ади Циганлији отворене су сва четири дана такмичења од 8 часова а улаз за све посетиоце је бесплатан.

Перуничић је честитао Кајакашком савезу Србије на организацији догађаја и захвалио се волонтерима који су помогли у томе.

Top