Европско првенство у кајаку, кануу и пара кајаку на Ади Циганлији

Министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовао је церемонији отварања Европског првенства у кајаку, кануу и пара кајаку за сениоре који се одржава у Београду, на Ади Циганлији од 8. до 10. јуна. 2018. године. 

Дефиле застава и земаља учесница одржан је на Ади Циганлији, а присутнима су се обартили министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник Савеза Мирко Нишовић и председник Европске кајакашке асоцијације Алберт Вудс.

„Желим да се захвалим свима који су својим радом и великим доприносом омогућили да Београд, град у коме се спорт живи и слави, буде сјајан домаћин свим такмичарима и оправда поверење које нам је указано. Захваљујем се и Кајакашком савезу Србије на труду и енергији коју су уложили како би ово првенство померило стандарде и сви учесници и посетиоци имали најбоље услове и понели најлепше успомене са овог такмичења.“, рекао је министар Удовичић.

Председник Кајакашког савеза Србије Мирко Нишовић рекао је да су Европа и свет враћени у Београд организацијом првенства.

На овом такмичењу учествовују спортисти из 40 земаља из Европе, од 44 чланице Европске кајакашке асоцијације, што је око 1200 учесника,  такмичара са пратећим особљем, судија и техничког особља из Европске кајакашке асоцијације и још преко 250 волонтера и чланова организационог комитета. Наступа наших 25 спортиста.

Влада Републике Србије и Министарство омладине и спорта препознали су значај овог такмичења, дали подршку и обезбедили финансијска средства за организацију овог такмичења.

Ово је још једна прилика да се Србија и Београд покажу као добри домаћини, да пошаљемо са Аде Циганлије прелепе слике са такмичења и још једном докажемо да смо одлични у организацији великих међународних такмичења.

Top