Дарко Станић на конференцији за медије поводом првог хакатона на тему неформалног образовања

Државни секретар Министарства омладине и спорта, Дарко Станић, присуствовао је данас конференцији за медије у Медија центру Војводине у Новом Саду, поводом првог хакатона на тему неформалног образовања. Хакатон организује НАПОР у оквиру пројекта „Омладински рад изван оквира“, уз подршку Министарства омладине и спорта и програма Еразмус плус Европске комисије а у партнерству са Стартит центром Нови Сад и ОПЕНС 2019, од 19. до 21. јануара.

 „Министарство омладине и спорта подржава пројекте и програме кроз које се континуирано едукују млади и унапређује њихов професионални развој на креативан и иновативан начин, и пружа системску подршку удружењима које раде на унапређењу положаја младих у својој заједници.“, рекао је новинарима државни секретар Станић.

Хакатон је догађај на коме ће се окупити практичаре/ке у омладинском раду и неформалном образовању, нарочито они који користе онлине учење у свом раду, и млади стручњаци из области интернет технологија, како би заједнички развијали идеје за нове онлине алате у овој области. Током 48 сати трајања хакатона, учесници/це ће радити у тимовима на идејама које првенствено треба да потекну од омладинских радника/ца, тренера/киња, едукатора/ки са искуством у онлине учењу. На крају ће сви тимови представити развијене идеје пред жиријем који ће одабрати победнике.

„Наш главни циљ је да помогнемо младима у остваривању њихових животних планова и у проналажењу свог места у друштву, а НАПОР сматрамо једним од значајних партнера на путу остварења ових циљева.

Данашњи догађај, хакатон, који НАПОР организује одлична је прилика за повезивање младих са стручњацима из области информационих технологија, како би се искористио креатвини и стручни потенцијал са обе стране, а све са циљем приближавања различитих едукативних програма младима. Зато смо данас овде да позовемо учеснике, нарочито младе ИТ стручњаке, да се активно укључе у креирање иновативних алата.“, истакао је Дарко Станић.

Top