Београд центар светског кајака

Главни град Србије је претходних дана средиште кајакашког света. Са око хиљаду такмичара из 58 земаља који ће се борити у 175 трка на четири дистанце: 1000, 500, 200 и 5000 метара, овогодишње такмичење у Београду најмасовније је ове сезоне.

Ово је последње такмичење у Светском купу, а да све прође у најбољем реду и да и организација такмичења буде на врхунском нивоу, осим тима Кајакашког савеза Србије, ради и преко 200 волонтера.

„Београд после недавно организованог Светског купа у веслању, поново шаље прелепу слику спорта у свет, а публика на Савском језеру сада има прилику да гледа спектакуларно такмичење у кајаку. Позивам све љубитеље спорта да дођу на Аду Цигалнију, и уживају у последњем  такмичарском дану и навијају за наше репрезентативце, којима желим пуно успеха“, поручио је министар Удовичић.

На Светском купу на Ади Циганлији за српски тим наступиће двадесеторо такмичара који ће се борити у 12 дисциплина, а у нашем тиму су и двојица паракајакаша, Арсен Арсеновић и Вук Радовановић, који су у петак први пут у историји освојили медаље за Србију у параолимпијском кајаку.

Министарство омладине и спорта је подржало ово такмичење са 7.5 милиона динара, а трибине регатног центра на Ади Циганлији отворене су сва три дана такмичења од 08:00 часова, и улаз за све посетиоце је бесплатан!

Top