Удовичић отворио Самит младих: Улажемо у будућност младих који су носиоци привредног развоја Србије

„Од изузетног је значаја то што ћете овде, кроз целодневна предавања, радионице и панел дискусије, водити разговоре на тему запошљавања младих, усклађености образовног система и тржишта рада, стипендирања талената и регионалне сарадње младих. То говори да су напори које тренутно улажемо у подршку унапређења ових питања за вас веома значајни“, рекао је Удовичић.

Вања Удовичић, Самит младих

Он је нагласио да Влада Републике Србије веома води рачуна о положају младих. Према речима Удовичића, управо су у Стратегији за младе као неки од приоритета постављени препознавање младих људи као важних учесника у друштвеном и политичком животу од стране свих институција, а посебан акценат стављен је на смањење незапослености младих.

„Министарство ове године реализује 37 пројеката у вези са запошљавањем младих, кроз обуке ће проћи преко 4.500 људи, од којих ће један део добити посао у компанијама у којима су били на обуци. Радимо и на успостављању Регионалне канцеларије за сарадњу младих јер на Западном Балкану постоји доста простора за сарадњу и промовисање омладинских активности. Оваквим пројектима, али и кроз подршку догађајима попут данашњег, ми улажемо у будућност младих људи који су носиоци великих промена и привредног развоја наше земље“, нагласио је Удовичић.

Вања Удовичић, Самит младих

Он је на крају поручио младима да искористе сваку прилику да стекну ново искуство, контакте и знање јер верује у њих и, како каже, верује да су управо они ти будући друштвени лидери, покретачи идеја који поседују енергију и жељу неопходну да би наше друштво учинили бољим.

Top