Амбасадор Мађарске посетио Министарство спорта Републике Србије

Министар спорта Зоран Гајић угостио је новопостављеног Амбасадора Мађарске у Србији, НЈ.Е. Јозефа Золтана Мађара. Србија и Мађарска, две комшијске земље, данас заједничким снагама раде на блиставој садашњости и још бољој будућности, негујући међусобне односе који су сада на историјском максимуму. Обе поносне спортска нације, са великом посвећености спорту и великим шампионима како у колективним тако и индивидуалним спортовима, Србија и Мађарска заједничким снагама већ неколико година раде на развоју спортског аспекта у међусобној сарадњи. 

Договорено је унапређење кооперације по кључним питањима спортске политике.  На састанку је такође било речи о томе како се улагања у спорт могу искористити да би се подстакао правичан развој и резултирао обновљеном посвећеношћу коришћењу спорта као средства за обезбеђивање социо-економског, физичког и менталног благостања садашњиһ и будућиһ генерација. 

Састанку су присуствовали државни секретар Марко Кешељ, шеф кабинета Јован Кнежевић и помоћник министра Сектора за међународну сарадњу и европске интеграције Урош Прибићевић и саветник амбасадора Габор Палинкас.

Top