Visoka predstavnica Evropske komisije u radnoj poseti Srbiji

Tom prilikom, gošći su predstavljena dostignuća u omladinskom sektoru, sa posebnim akcentom na aktivnostima u procesu evrointegracija, a značajan deo razgovora posvećen je i učešću Republike Srbije u EU programu za obrazovanje, trening, omladinu i sport, Erazmus+.

Helena Skikos pohvalila je činjenicu da je u prvom konkursnom roku otvorenom za organizacije iz Srbije 26 organizacija iz naše zemlje dobilo finansijsku podršku za realizaciju projektne ideje, te istakla da se nada da će se uspešan trend nastaviti i po objavljivanju rezultata septembarskog roka.

Tokom razgovora, Skikos je pokazala interesovanje i za dalje korake u procesu formiranja adekvatne strukture za sprovođenje Erazmus+ programa na nacionalnom nivou, što je ujedno i uslov za zatvaranje Pregovaračkog poglavlja 26, ukazavši da Ministarstvo omladine i sporta može da računa na punu podršku Evropske komisije u ovom procesu.

Sastanku su prisustvovale i predstavnice Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Fondacije Tempus-Erazmus+ kancelarije u Srbiji.

Top