Вече нација на Калемегдану

Пре него што су одбојкаши и одбојкашице из 35 држава представили своју традиционалну музику, плес и храну, учесницима су се обратили организатори 24. Светског школског првенства.

,,Ви сте будућност света. И заиста је лепо видети вас у оволиком броју. Желим вам леп провод у Београду и нек најбољи победи", рекао је државни секретар за спорт Предраг Перуничић.

Добродошлицу учесницима Светског првенства пожелео је и заменик градоначелника београда Андреја Младеновић, као и помоћник министра омладине и спорта Урош Зековић.

,,Желим вам да уживате у нашем лепом граду и да нам се поново вратите", истакао је Младеновић.

,,Уживајте у победама, не тугујте због пораза јер јасно је да је на једном оваквом догађају најважније дружење", напоменуо је Зековић.

Домаћин вечери нација Жељко Танасковић нагласио је да без помоћи Министарства омладине и спорта не би било могуће организовати 24. Светско школско првенство.

,,Надам се да се лепо проводите и да уживате у Београду и свему ономе што доноси Светско школско првенство. Ми сви данас не бисмо били овде да Савез за школски спорт Србије нема подршку Министарства омладине и спорта", рекао је Танасковић.

А онда је кренула журка. Јерменија, Белгија, Бразил, Бугарска...смењивали су се одбојкаши и одбојкашице једни за другим на сцени и „хвалили“ културом и традицијом своје државе.

Top