Удовичић у Паризу на билатералном састанку са министарком спорта Француске

Министар омладине и спорта Вања Удовичић након подршке коју је пружио нашим рвачима, наставио је свој радни боравак у Паризу, где је обишао Национални институт за спорт ИНСЕП и састао се са министарком спорта Француске.

Министар Удовичић у пријатном и конструктивном разговору са министарком спорта Француске, Лауром Флесел, истакао је значај интензивирања сарадње, посебно с циљем развоја спортског туризма и сарадње клубова у већем броју спортова, али и размени искустава организације великих међународних такмичења.

Билатерални састанак у Министарству спорта Француске министар Удовичић искористио је и да упути позив бившој олимпијској шампионки, министарки Француске за званичну посету нашој земљи.

Министар Удовичић састао се у Паризу и са директором ИНСЕП-а, Ганијем Јалузом, са којим је разговарао с циљем размене искустава добре праксе, будуће сарадње са Заводом за спорт и медицину спорта Републике Србије, као и размени спортиста.

ИНСЕП је велики спортски центар са најмодернијим дворанама, игралиштима, базенима, специфичним спортским објектима и реквизитима за многе, скоро све олимпијске спортове. У тим истим објектима се налазе и простори за спавање, наставу и учење изван наставног програма, ресторан, библиотека, аудиторијум за одржавање разних скупова, медицински институт, центар за рехабилитацију, неколико фитнес центара, отворена игралишта и најмодернија затворена борилишта за разне спортове. Колико је важан ИНСЕП за целокупни француски спорт најбоље показују подаци да је скоро редовно око половина освајача француских медаља на ОИ поникло баш ту.

Top