Удовичић са делегацијама Светске и Европске софтбол федерације

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састаo се данас са делегацијама Светске и Европске софтбол федерације у Београду, у Палати Србија. Делегације Светске и Европске софтбол федерације бораве у Београду поводом одражавања Европског конгреса.

Пријему су присуствовали Дејл Мекмен, председник Светске софтбол федерације, извршни директор Светске софтбол федерације Рон Радигонда, помоћник директора Светске софтбол федерације Лаура Гутро, потпредседник Европске софтбол федерације Габријел Вагекао и председник Софтбол савеза Србије Слободан Ђурић.

„Задовољство ми је што имам прилику да угостим највише званичнике из Светске и Европске софтбол и бејзбол федерације на конгресу који се одржава у Београду, што показује иницијативу у развијању међународних односа у области спорта, као и подршку спортовима који немају дугу традицију у Србији“, рекао је министар Удовичић.

Софтбол је један од мање познатих спортова, а  разлог томе је и његова кратка историја у нашој земљи. У Србији постоји од 2005. године, када су основани Софтбол савез Србије и Софтбол савез Београда.

Дејл Мекмен, председник Светске софтбол федерације, захвалио се министру Удовичићу на пријему, изразио велико задовољство што борави у Србији и похвалио организацију Европског конгреса у Београду. Такође је  нагласио да је софтбол у Рију 2016. године враћен у олимпијске дисциплине.

Министар Удовичић истакао је и да је прошла година била рекордна по броју медаља, али да му је такође драго што је то година у којој је софтбол репрезентација Србије по први пут у историји учествовала на Светском првенству у Канади, и да је то показатељ да итекако имамо разлога да верујемо да ће у наредном периоду наши спортисти изборити учешће на Европском и Светском првенству.

Top