Udovičić na dodeli trofeja OKS: Neizmerno sam ponosan na naše sportiste!

"Ove godine naši sportisti osvojili su 522 medalje na svetskim i evropskim takmičeljima. Upravo toliko puta čulo se za Srbiju na najlepši mogući način i sportisti su dokazali da su najbolji ambasadori Srbije. Ako poredimo predolimpijsku 2011. sa 2015. godinom, možemo da budemo još zadovoljniji. Čak 30 odličja u olimpijskim dispilinama na najvišem nivou u odnosu na 12 četiri godine ranije. Neizmerno sam ponosan na sve naše sportiste", rekao je Udovičić.

[caption id="attachment_5583" align="aligncenter" width="640"]FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC[/caption]

On je trofej za najuspešnijeg stručnjaka uručio svom nekadašnjem saigraču, a sada treneru vaterpolo reprezentacije Srbije Dejanu Saviću, pod čijim vođstvom su vaterpolisti Srbije osvojili Svetsko prvenstvo, a prethodno i Svetsku ligu kojom su izborili plasman na Olimpijske igre. Oni su ujedno proglašeni i za najuspešniji muški tim.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac je predao trofej Ivani Španović, koja je zvanje najbolje sportistkinje Srbije zaslužila zlatnom medaljom na Evropskom i bronzanom na Svetskom prvenstvu, kao i ostvarenim skokom preko "magične granice" od sedam metara.

[caption id="attachment_5584" align="aligncenter" width="640"]FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC[/caption]

Top