У сусрет Светском првенству у Београду: Посета министра Удовичића припремама рвачке репрезентације Србије на Копаонику

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је српске рваче који се на Копаонику припремају за Светско првенство у рвању у Београду, које их очекује у децембру. 

„Лично сам се уверио да наши најбољи рвачи два месеца на Копаонику имају одличне услове за припреме што је предуслов сваког спортског успеха. Додатан подстрек за остваривање врхунских резултата је чињеница да рвање овде, у нашој Србији, у Београду, има Светско првенство у децембру. Ово су наравно и припреме за улазак у олимпијску годину јер наша рвачка репрезентација, на челу са актуелним олимпијским шампионом, решена је да обори и ове до сада постављене историјске рекорде по броју освојених медаља.  Данас смо овде да их и присуством подржимо на том победничком путу, а ја лично и да се и као бивши спортиста уверим да наши шампиони имају све неопходне услове на том путу ка највишим циљевима”, изјавио је министар Удовичић.

Очекује се да ће се око 2.500 најбољих светских рвача такмичити овог децембра на Светском рвачком првенству у Београду. Председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић изјавио је да су континуирано улагање у тај спорт и знатно побољшање услова за тренинг заслужни за запажене успехе наших рвача на великим такмичењима.

"Хвала Вањи на свему што је учинио за српски спорт. Надам се да ће рвачи, али и сви остали спортисти што већим бројем освојених медаља на међународним такмичењима, изнова доказивати да је Србија земља шампиона“, истакао је олимпијски шампион и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

Top