Svečano otvoren 21. Međunarodni mini basket festival „Rajko Žižić“

U organizaciji KSS i Udruženja Mini basket Srbija svečano je otvoren 21. Međunarodni mini basket festival „Rajko Žižić“, pod generalnim pokroviteljstvom kompanije NIS, i trajaće do nedelje 15. januara 2023. Festival od izuzetnog značaja svečano su otvorili ministar sporta Zoran Gajić, predsednik KSS Predrag Danilović, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i zamenik generalnog direktora NIS Vadim Smirnov, a prisutni su bili i državni sekretar Ministarstva sporta Marko Kešelj, generalni sekretar KSS Zlatko Bolić, potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović…

Na ovom tradicionalnom tuniru učestvuje 154 ekipe iz brojnih zemalja iz regiona.

Race Georgievski, predsednik Udruženja mini basket Srbija pri KSS, koji je već više od dve decenije najzaslužniji za ovaj svojevrsni košarkaški dečji spektakl na početku je pozdravio sve goste i učesnike i zahvalio se svima što su posle dve godine pauze došli u velikom broju. Prvi se prisutnima obratio predsednik KSS Predrag Danilović, kome je zahvalnicu i medalju uručio Georgieski.

“Nadam se da ste svi dobro, želim vam da se lepo zabavite i družite i da se i ubuduće ovde viđamo. Želim vam sve najbolje u novoj godini, da porastete i slušate roditelje…” – rekao je Danilović.

Sledeći je na binu izašao Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

“ Draga deco, najpre želim da vam čestitam Novu godinu, da ste živi, zdravi i lepi, kao danas… U životu sam imao sreću i da treniram Rajka Žižića, čije ime nosi ovaj festival, bio je veliki košarkaš i veliki čovek. Vi ste najbolji deo našeg naroda, vidimo se i sledeće godine…”.

Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić zvanično je otvorio festival.

“Draga deco, poštovani ljubitelji košarke, treneri, sportski radnici, pre svega srećna vam Nova godina i božićni praznici. Deco, vama želim od srca da što više vas zauzme mesto u reprezentacijama Srbije jednog dana, kako pionirskim, kadetskim, juniorskim, tako i seniorskim, i da nam donesete što više medalja. Da biste to ostvarili morate sada da se lepo zabavljate i da vam bude što lepše u svakodnevnoj igri. Živela Srbija, srećno”!

Turniri se održavaju na šest terena na koševima visine 2,60 m i 2,75 m, sa loptama broj „4“ i „5“. Uz to, postavljen je i jedan teren na kome se igra mini basket na veštačkoj travi, kao i 3×3 teren. U toku takmičenja se održava i klinika za trenere „Od mini basketa do košarke“. Za sve učesnike 21. Međunarodnog mini basket festivala „Rajko Žižić“ obezbeđene su medalje i pehari.

„Slogan naše kompanije je „Budućnost na delu“, a za mene su budućnost naša deca. Oni su najbolje što imamo za budućnost ove zemlje i naše kompanije i podrška njima je naše strateško opredeljenje. Mi ne podržavamo samo dečiji sport već i obrazovanje i to su vrednosti za koje se zalažemo i od kojih nećemo odustati“, rekao je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a.

Top